header-image

IRC-server

SNT host meerdere IRC-servers van IRCnet. Binnen SNT verzorgt de SysCom het beheer van de machines waar de IRC-servers op draaien.

We hosten een Nederlandse IRC-server en een wereldwijd toegankelijke IRC-server. Daarnaast kan de Nederlandse IRC-server ook via IPv6 bereikt worden. Zoals eerder gezegd maken deze servers maakt deel uit van IRCnet.

IRC Servers

Je kunt de IRC-servers op de volgende plek vinden:

SNT op IRC

Kom voor de gezelligheid eens rondkijken in #snt, het officiƫle chatkanaal van de SNT. Je bent ook altijd welkom in #utwente een onofficieel kanaal voor alle UT studenten, dat spontaan is ontstaan tijdens de TWRC-brand.

Veel chatplezier!

Verantwoordelijkheid

Hoewel SNT ruimte biedt aan deze IRC-servers, gaat noch SNT noch haar leden over het gevoerde beleid op deze IRC-servers. Hiervoor bestaat een internationiaal netwerk van IRCnet-serverbeheerders. Wel heeft SNT verscheidene mensen in haar gelederen met een aanzienlijke dosis verstand van IRC en de mogelijkheden.

Indien je contat zoekt met een IRCnet-operator, kun je deze bereiken via irc@snt.utwente.nl. Dit e-mailadres is opgezet om de bereikbaarheid te verbeteren, maar de mensen naar wie de e-mail verstuurd wordt, vallen niet onder SNT.

Geschreven door WebCom op zondag mei 30, 2021