header-image

Colocatie

Algemeen

SNT biedt studentenverenigingen de mogelijkheid om hun servers onder te brengen in de serverruimtes van de UT. Aan deze colocation zijn geen kosten verbonden. Om in aanmerking te komen voor colocation zal de server 19" rackmountable moeten zijn (inclusief rails) en moeten beschikken over een dubbele voeding. De voorkeur gaat uit naar 1U servers.

Het gebruik van een vColo bij SNT heeft voorkeur ten opzichte van een Colo. Zie hiervoor vcolo. Voor het plaatsen van een Colocatie is een motivatie nodig. Deze kan bij de aanvraag bij het bestuur van SNT gegeven worden.

Neem voor meer informatie contact op met het bestuur van SNT. Neem contact op met het bestuur voordat een server aangeschaft of vervangen wordt. Bij het beoordelen van een aanvraag wordt geen rekening gehouden met het feit dat de server al aangeschaft is.

De huidige voorwaarden zijn hier te downloaden.

Toegang

Algemeen

De normale procedure voor toegang is een mail te sturen naar colo@snt.utwente.nl. Deze zal door de Colocom behandeld worden. Het kan zijn dat er niemand dezelfde dag nog beschikbaar is, we blijven allemaal vrijwilligers, wees geduldig.

Urgente Toegang

Het kan voorkomen dat een server problemen heeft en dat deze dusdanig bedrijfskritisch is dat deze dezelfde dag nog toegang nodig is. Hiervoor kan de SNT Helpdesk gebeld worden. Deze zal proberen mensen ter plaatse te krijgen. Buiten openingstijden van de SNT Helpdesk moet de Colocom gemaild worden, waarbij de kans op snelle reactie vergroot kan worden door "URGENT" aan het email onderwerp toe te voegen. Deze dienst wordt echter als best effort aangeboden, en directe toegang kan niet gegarandeerd worden. Het is niet mogelijk om zelfstandig de serverruimtes te betreden.

Geschreven door WebCom op zondag mei 30, 2021