header-image

Web, Email & Opslag (Hornet)

Hornet is de webhosting, email en storage dienst van SNT en is bedoeld voor studentenverenigingen gelieerd aan de UT, disputen en studentenhuizen. Verenigingen kunnen met Hornet hun website, e-mail en bestanden hosten. SNT heeft Hornet ontwikkeld om verenigingen nog beter van dienst te kunnen zijn. Verenigingen zijn met Hornet zelf in staat om e-mailadressen, gebruikersaccounts met bijbehorende wachtwoorden en commissies te beheren. Via de beheersinterface kan iedere gebruiker diverse dingen instellen zonder dat hier een SNT'er voor nodig is.

Diensten

Hornet biedt standaard de volgende diensten aan:

Prijzen

Studentenverenigingen gelieerd aan de UT krijgen hierbij gratis 1 GB aan webhosting en email ruimte en 1GB aan data opslag. Andere instanties gelieerd aan de UT, zoals disputen en studentenhuizen krijgen gratis 500 MB webhosting en email ruimte en 500 MB aan data opslag.

Hornet is uitbreidbaar met extra opslag voor webhosting en email en met extra opslag voor data opslag. Hierbij geldt een verschil in prijs, doordat webhosting en email op snellere SSD opslag staat. Data opslag wordt daarintegen op langzamere HDD opslag opgeslagen.

Webhosting en email opslag kan bijgekocht worden per 20 GB voor 10 euro per jaar. Data opslag kan bijgekocht worden per 250 GB voor 10 euro per jaar.

Hornetomgeving Aanvragen

Klik hier om een nieuwe Hornetomgeving aan te vragen. Nadat je het formulier hebt verstuurd wordt er gecontroleerd of de vereniging/stichting/dispuut/huis in aanmerking komt voor een Hornetomgeving. Wanneer je in aanmerking komt wordt de omgeving aangemaakt.

Als je een nieuw domein aan je Hornetomgeving wilt koppelen, zorg dan dat je dit domein eerst aanvraagt via deze link

Veiligheid

Hornet maakt gebruik van het cloud-platform van SNT. Het cloud-platform bestaat uit drie machine's op twee verschillende locaties. De storage wordt gerepliceerd tussen alle drie machines. Bij uitval van één van de servers blijft het cloud-platform onverstoord draaien. Bij uitval van twee van de servers blijft alle data behouden, maar is Hornet tijdelijk niet beschikbaar.

Ook maakt Hornet gebruik van Patchman. Hierdoor wordt je automatisch op de hoogte gesteld als een applicatie op jouw website (zoals Wordpress of Drupal) gebruik maakt van een verouderde versie met beveiligslekken. In ernstige gevallen kunnen er zelfs automatische patches worden uitgerold.

Domein

Het hebben van een van onderstaande domeinnaam is vereist om gebruik te kunnen maken van de e-mailfunctionaliteit van Hornet. Nadat je met het aanvraagformulier een aanvraag hebt ingediend, wordt deze beoordeeld door Marketing & Communicatie. Wanneer deze de aanvraag van de domeinnaam goedkeurt, zullen zij de aanvraag doorsturen naar LISA, die de domeinnaam registreert en koppelt aan Hornet. Neem daarna contact op met de SNT Helpdesk om het domein ook aan onze kant aan Hornet te koppelen. Mocht je aanvraag voor een domeinnaam afgewezen zijn, kun je contact opnemen met de SNT Helpdesk, zodat we samen kunnen kijken naar de mogelijkheden om alsnog een domeinnaam te krijgen.

Gebruiksvoorwaarden

Voor het gebruik van Hornet gelden de volgende voorwaarden:

Geschreven door WebCom op maandag mei 31, 2021