Studenten Net Twente
making the net work

Virtuele Colocation

Een eigen server heeft voordelen, maar biedt meestal veel meer dan nodig is. SNT biedt daarom naast het colocaten van fysieke machines ook virtuele colocation aan. Hierbij krijg je de beschikking over een of meerdere virtuele machines op een machine van SNT. Door meerdere virtuele servers op één machine te hosten worden de hardwarekosten gedeeld door alle gebruikers.

Alle vColo's worden gehost op één van twee systemen, die samen het vColo-platform vormen. De machines staan op twee verschillende locaties. De storage wordt verzorgd door twee machines die ook op twee verschillende locaties staan. De data wordt gedupliceerd tussen deze twee machines. Bij problemen op een van de twee locaties, kunnen de vColo's op de andere locaties weer opgestart worden.

Bij elke vColo krijg je ook een domeinnaam in de vorm vereniging.snt.utwente.nl. Iedere vereniging heeft ook recht (kopje "Studie- en studentenverenigingen") op één .nl-domeinnaam die aan de vColo gekoppeld zou kunnen worden. Om deze verwijzing aan te vragen, kun je contact opnemen met de ICTS Service Desk.

Kosten

De kosten zijn als volgt opgebouwd:

  • De startprijs is €35. Hiervoor krijg je 1GB geheugen en 10GB diskspace.
  • Elke 5GB extra diskspace kost €3.
  • Elke 512MB extra geheugen kost €5.
  • Binnen deze ruimte kan je naar eigen inzicht vColo's aanmaken.

Deze kosten zijn op jaarbasis. Het gebruik van CPU en netwerk is op basis van fair use.

Meer informatie

De voorwaarden zijn hier te downloaden. Voor meer informatie kun je contact opnemen met het bestuur.

Voor een aanvraag kun je een mailtje naar het bestuur sturen met daarin een motivatie voor het verzoek, eventuele extra schijfruimte en diskspace en elke domeinnaam.snt.utwente.nl je graag zou willen hebben.

Partners

Contact

SNT Helpdesk
Citadel via "Servicedesks ICT" op O&O Plein

Klik voor openingstijden

(053) - 489 3266
helpdesk@snt.utwente.nl
SNT Helpdesk

SNT Kantoor
Bastille 317
bestuur@snt.utwente.nl

Postadres
Universiteit Twente tav SNT
Bastille 317
Postbus 217
7500 AE Enschede