Studenten Net Twente
making the net work

Laatste nieuws

Nieuwsicoon

Door SNT geteste routers voor eigen gebruik op de campus

De SNT Helpdesk merkt dat de standaard internetvoorzieningen op de campus, te weten eduroam en het bedrade netwerk, niet altijd voldoende blijken voor gebruikers. We zien dat terug in het feit dat menig campusbewoner zijn eigen netwerkapparatuur gebruikt. Het gebruik van eigen netwerkapparatuur komt met uitdagingen, omdat veel apparatuur niet voorbereid is op campusnet. Campusnet verschilt in veel opzichten namelijk van je eigen thuisnetwerk.


Daarom heeft de SNT Helpdesk een aantal routers getest op het Campusnet. Hieruit zijn twee routers gekomen die de SNT Helpdesk aanbeveelt als je besluit je eigen netwerkapparatuur te gebruiken. Het gaat om de Asus RT-AC51U en Asus RT-AC1200G. Deze zijn te vinden bij webwinkels (zie de links) en sinds kort ook bij IAPC (de ICT-winkel in de Zilverling) op voorraad te verkrijgen.


Voor meer informatie over wanneer eigen netwerkapparatuur te gebruiken (het is namelijk meestal nog steeds het verstandigst om gebruik te maken van bestaande voorzieningen), de disclaimer en een handleiding voor het instellen van deze routers kun je hier terecht. Ook kun je voor deze twee specifieke modellen terecht bij de SNT Helpdesk voor ondersteuning. 

Nieuwsicoon

ALV 19 december

Op woensdag 19 december 2018 zal een ALV van Studenten Net Twente plaatsvinden. De vergadering begint om 21:00 en vindt plaats in Vergaderzaal 5 van de Bastille. 


De agenda en de stukken worden van tevoren op https://www.snt.utwente.nl/alv geplaatst. 

Meer nieuwsberichten

Partners

Contact

SNT Helpdesk
Citadel via "Servicedesks ICT" op O&O Plein

Klik voor openingstijden

(053) - 489 3266
helpdesk@snt.utwente.nl
SNT Helpdesk

SNT Kantoor
Bastille 317
bestuur@snt.utwente.nl

Postadres
Universiteit Twente tav SNT
Bastille 317
Postbus 217
7500 AE Enschede