Studenten Net Twente
making the net work

Diensten

Naast dat SNT een hele gezellige vereniging is die voor haar leden opkomt, bieden we ook diensten aan waar studenten, studie- en studentenverenigingen profijt van hebben.

Algemeen

 • DAS

  Wanneer je je computer of laptop met Campusnet of het WLAN van de UT wilt verbinden, is het noodzakelijk om via DAS je netwerkkaart aan te melden.

 • FTP-Server

  Onze FTP-Server is een van de grootste Firefox- en dé grootste Debian-mirrors en biedt daarnaast ook een grote hoeveelheid open-source software en besturingssystemen aan. Voor een flink aantal games worden ook maps, updates en demo-versies aangeboden.

 • IRC-Server

  Onze IRC-Server is onderdeel van IRCnet en stelt je in staat om via het Internet Relay Chat-protocol met mensen over de hele wereld te chatten.

Voor verenigingen

 • Backup

  Dataverlies is een van de ergste dingen die je als vereniging kan overkomen en om dit te voorkomen, biedt SNT een backupdienst aan waar je vereniging al haar belangrijke data naartoe kan backuppen.

 • Colo

  Als je vereniging een eigen server heeft, maar nog geen plek om hem op te hangen, biedt SNT je een plekje aan.

 • WESP

  SNT biedt verenigingen, disputen en campusflats een webhosting, e-mail en storage-platform aan onder de naam WESP. Zo'n 125 verenigingen hier maken momenteel gebruik van om hun website te hosten, hun e-mail te versturen en om binnen de vereniging bestanden uit te wisselen.

 • vColo

  Wanneer een eigen server te duur is, maar je wel graag volledige controle wilt, je zelf verstand hebt van serveronderhoud en geen gebruik van WESP wenst te maken, kun je een virtuele server bij SNT huren.

Partners

Contact

SNT Helpdesk
Citadel via "Servicedesks ICT" op O&O Plein

Klik voor openingstijden

(053) - 489 3266
helpdesk@snt.utwente.nl
SNT Helpdesk

SNT Kantoor
Bastille 317
bestuur@snt.utwente.nl

Postadres
Universiteit Twente tav SNT
Bastille 317
Postbus 217
7500 AE Enschede