Studenten Net Twente
making the net work

Virusscanners

UT

De UT raadt studenten en medewerkers aan om Microsoft Security Essentials als virusscanner te installeren. Deze kan gedownload worden bij Microsoft zelf als je Windows gekocht hebt, maar de UT heeft ook een licentie voor alle studenten en medewerkers. Microsoft Security Essentials kan gedownloadn worden via de software manager van het Notebook Service Center. Log in bij het ICTS Notebook Service Centre (NSC) met je radius-account (s-nummer/wachtwoord) en volg daarna de aanwijzingen van de website. Deze versie werkt ook onder Windows Vista en 7, maar is helaas niet beschikbaar voor derden-accounts.

Na het inloggen dienen onderstaande stappen te worden gevolgd om uit te komen bij de software. Er is daar ook een handleiding aanwezig voor het installeren: "Software manager -> General UT software, Microsoft Security Essentials".

Saxion

Saxion heeft een Surf-licentie voor McAfee Virusscan Security Suite (Productgroep D). De software is voor Saxion-studenten verkrijgbaar via Surfspot of te downloaden op https://homeaccess.hen.nl. Hier kun je inloggen met je username/password en kan de software worden gedownload op DriveG@GRPDownloadMcAfee.

Lees voor meer informatie de Virus-FAQ.

Partners

Contact

SNT Helpdesk
Citadel via "Servicedesks ICT" op O&O Plein

Klik voor openingstijden

(053) - 489 3266
helpdesk@snt.utwente.nl
SNT Helpdesk

SNT Kantoor
Bastille 317
bestuur@snt.utwente.nl

Postadres
Universiteit Twente tav SNT
Bastille 317
Postbus 217
7500 AE Enschede