Studenten Net Twente
making the net work

WESP: E-mail

Auteur: SNT DocuCom

Als er een domein aan de WESP-account is gekoppeld, biedt WESP e-mailfunctionaliteit.

Voor elke gebruiker of groep is er een e-mailadres user@domeinnaam of groep@domeinnaam.

Gebruikers
Het e-mailadres voor de gebruiker secretaris voor een WESP-account waarvan de site bereikbaar is via www.docuwesp.nl is secretaris@docuwesp.nl.

Groepen
Als de groep docucom heet en de site is bereikbaar via www.docuwesp.utwente.nl, dan bestaat het e-mailadres docucom@docuwesp.utwente.nl. Mail die hieraan gericht is, komt automatisch uit bij alle gebruikers die deel uitmaken van de groep en eventuele extra bestemmingen die aan de groep zijn toegevoegd. __groepen__

Stappen

Stap 1: E-mailserver

WESP biedt voor binnenkomende mail zowel POP3 als IMAP aan op wesp.snt.utwente.nl. POP3 downloadt e-mail naar de computer waar je op werkt, terwijl IMAP het op de server laat staan zodat je het op andere computers ook kunt bekijken. Het gebruik van IMAP zorgt er wel voor dat je moet oppassen niet over je opslaglimiet te gaan. Deze is te vinden in WESP onder het kopje Users.

Bij het instellen van de mailaccount raden we je aan de verbinding te beveiligen door SSL aan te vinken. Hulp bij het instellen kun je hier vinden. Let erop dat je als serveradres wesp.snt.utwente.nl moet invullen en niet die in de handleidingen staan beschreven.

WESP biedt geen uitgaande mailserver (SMTP) aan. Gebruik hiervoor die van je provider of e-maildienst als GMail. Als je op het netwerk van de UT zit, is de de SMTP-server smtp.utwente.nl.

Stap 2: Spamfiltering

Er kan voor de hele vereniging automatisch gefilterd worden op spam door in WESP naar Profiel te gaan en daar bij 'SpamAssassin max allowed score' een waarde op te geven. Alle mail met een score hoger dan 5 wordt normaliter beschouwd als spam, dus 5 is een goede waarde.

Mail die je hiermee wegfiltert wordt niet in een aparte map gestopt, maar weggegooid.

Stap 3: Webmail

De WESP-webmail kun je vinden op https://wesp.snt.utwente.nl/webmail.

Partners

Contact

SNT Helpdesk
Citadel via "Servicedesks ICT" op O&O Plein

Klik voor openingstijden

(053) - 489 3266
helpdesk@snt.utwente.nl
SNT Helpdesk

SNT Kantoor
Bastille 317
bestuur@snt.utwente.nl

Postadres
Universiteit Twente tav SNT
Bastille 317
Postbus 217
7500 AE Enschede